Valvontakameroiden säännöt. Mikä on tilanne?

Regler för valvontakamerat.Mikä on tilanne? 

Mihin se oikeastaan ​​liittyy? valvontakamerat? Se on yleinen kysymys, ja vastaus on sekä yksinkertainen että vaikea. Lyhyesti sanottuna kameravalvontalaki (2013:460) kertoo, mitä valvontakameroita sovelletaan. Laki koskee kaikkea, mikä liittyy kameravalvontaan, niin yksityishenkilöiden kuin yritystenkin osalta.

Haluan käyttää sellaista valvontakamera kotonani asunnossani

Jos täytät tietyt vaatimukset, voit yksityishenkilönä käyttää valvontakameraa kotonasi ilman ongelmia. Toisin sanoen sinua ei säätele kameravalvontalaki, vaan olet niin sanotun yksityisen poikkeuksen piirissä. Kolme vaatimusta, jotka sinun on täytettävä, ovat seuraavat:
•Kameraa ei ole suunnattu paikkaan, johon yleisöllä on pääsy.
•Valvot yksityishenkilönä etkä yrityksenä.•Sijainti ja tarkoitus ovat yksityisiä.

Jälkimmäinen tarkoittaa, että et saa kuvata, jotta voit myöhemmin levittää sisältöä verkossa.

Haluan valvoa autoani/venettäni/varastoani ja niin edelleen.

Voit myös seurata näitä paikkoja kameravalvonta edellyttäen, että täytät yksityisen poikkeuksen kolme vaatimusta. Lisäksi rakennusta, jossa kameravalvonta suoritetaan, ei saa käyttää kaupalliseen toimintaan. Jos haluat käyttää kameravalvontaa ajoneuvossa tai veneessä, voit kuvata vain niin, että sisäpuoli näkyy.

Haluan kameravalvontaa varastooni

Tietoja kameravalvonta on tapahtuva kaupallisessa käytössä olevassa rakennuksessa, sinun on täytettävä tietyt vaatimukset. Jos kameralla tai kameroilla valvotaan aluetta, jonne yleisöllä ei ole pääsyä vaan vain työntekijöitä, lupaa ei tarvitse hakea. Et kuitenkaan saa asentaa kameraa minnekään, vaikka et kuvaa yleisöä. Valvonnalla tulee olla selkeä tarkoitus, esimerkiksi rikosten tai onnettomuuksien ehkäiseminen. Sinun on osoitettava, että tämä tarkoitus on tärkeämpi kuin henkilön kiinnostus tulla valvotuksi. Toisin sanoen tarvitset painavia syitä, jos haluat valvoa aluetta, jolla henkilökunta on. Itse seurannan tulee olla tarkoituksenmukaista. Tässä on myös merkitystä, tallennatko ja tallennatko valvottavan vai onko kyse reaaliaikaisesta seurannasta.

Jos aiot valvoa varastossa tai vastaavassa, sinun on myös ilmoitettava henkilökunnalle ja paikalla oleville henkilöille, että valvontaa tapahtuu. Se on merkittävä selvästi kylteillä tai merkeillä. Tarkkailulle on oltava dokumentoitu syy ja tarkoitus.

Haluatko ohjata omasi valvontakamera paikkaan, jossa yleisö voi olla, sovelletaan täysin erilaisia ​​sääntöjä. Sitten sinun on haettava lupa lääninhallitukselta. Sitten he tekevät päätöksen, jossa punnitaan sinun valvontaetuasi ja yleisön etua olla valvomatta. On erikoistapauksia, joissa lupaa ei vaadita, mutta kun yleisön valvontaa tapahtuu, on ilmoitettava lääninhallitukselle esimerkiksi pankeissa ja joissain tapauksissa liiketiloissa.

Voiko ravintolassani olla kameravalvontaa?

Niin kauan kuin täytät aiemmin mainitsemamme vaatimukset ja ehdot, ravintolaasi on täysin mahdollista valvoa. Toisin sanoen, voit kuvata varastoa, keittiötä tai henkilökuntaa ilman lupaa. Jos aiot kuitenkin valvoa paikkaa, johon vieraillasi on pääsy, tarvitset lääninhallituksen luvan.

Kuinka haen lupaa?

Teet tämän lääninhallituksen verkkosivuston kautta. Siellä pitää pystyä hakemaan lupaa ja ilmoittamaan kameravalvonnasta. Sivustolla kerrotaan, mitä luvan hakeminen ja ilmoituksen lähettäminen maksaa. Huomaa, että et saa asentaa laitteita ennen kuin olet saanut luvan (tapauksissa, joissa lupa vaaditaan). Sillä ei ole väliä, onko kyseinen laite aktiivinen vai ei.

Muista, että luvassa määritellään myös, mihin kamera on sijoitettava ja miten sitä saa käyttää. Toisin sanoen et saa siirtää kameraa haluamallasi tavalla, koska lupa koskee vain tiettyä sijaintia. Jos haluat siirtää kameran sijaintia, vaaditaan uusi lupa. Jos olet epävarma, voit aina ottaa yhteyttä läänin hallintoneuvostoon tutkiaksesi tapaustasi.

Yleensä voidaan sanoa, että sinulla on aina oltava selkeä tarkoitus valvonnallesi ja että tämä tarkoitus on vastoin henkilön tai henkilöiden yksityisyyttä. Tärkeää on myös huomauttaa, että valvontakameroiden tallentamaa aineistoa ei saa levittää. Lainvalvontaviranomaisten tai kunnan pääsy aineistoon on kuitenkin laillista. Nämä viranomaiset voivat sitten, jos he katsovat sen tarpeelliseksi, levittää materiaalia yleisölle.

Katso meidän:
valvontakamerat

IP-kamerat

Valvontajärjestelmä

3G kamerat / MMS-kamerat

Valvontakamerat

IP-kamerat

Valvontajärjestelmä

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.